Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски към САЩ: Бързото одобряване на военна помощ е жизненоважно

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога сподели през днешния ден в телефонен диалог с ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, Майк Джонсън, че е от жизненоважно значение американските конгресмени да одобрят бързо нов пакет военна помощ за Киев, съобщи Ройтерс.

Републиканецът Джонсън от месеци бави внасянето на законопроекта за спомагателна военна и финансова помощ за Украйна на стойност 60 милиарда $.

" Бързото приемане на законопроекта за американската помощ за Украйна в Конгреса е жизненоважно. Разбираме, че съществуват разнообразни възгледи в Камарата на представителите по въпроса, само че е от основно значение тематиката за помощта за Украйна да остане сплотяващ фактор ", написа Зеленски в обществената мрежа " Екс ".

Украинските войски минават в защита на бойното поле, изправени пред дефицит на артилерийски снаряди, блокирането на американската военна помощ в Конгреса на Съединени американски щати и забавянето на доставките на обещаните количества муниции от Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Зеленски уточни в изказване, че е уведомил Джонсън за ситуацията на фронта и е отбелязал " трагичното нарастване на съветския гнет по въздух ". Миналия петък Русия предприе най-масираната въздушна офанзива против енергийната система на Украйна от началото на нашествието, повреждайки инсталациите на огромен язовир и причинявайки спиране на електрозахранването, засегнало повече от половин милион души.

Москва дефинира последните си офанзиви като " възмездие " за украинските удари против съветски гранични области. Русия също по този начин усили потреблението на по-трудните за прехващане балистични ракети. Москва отхвърля да взема съзнателно на прицел цивилни, въпреки ударите ѝ да вземат доста жертви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР